agenda De afgelopen week verliep wat rommelig, maar de ondertoon onder beleggers blijft goed. De agenda voor aankomende week bevat tal van relevante aanknopingspunten voor de financiële markten. Beleggers zijn op zoek naar richting, naar duiding over de staat van (vooral) de Amerikaanse en Chinese economie. En natuurlijk antwoord op de vraag of de onrust rond de Emerging Markets alweer tot het verleden behoort. Meevallende cijfers uit de Eurozone, een groei van o,3 procent over Q4 versus verwacht 0,2 procent, gaf de bulls in ieder geval een steuntje in de rug. De afgelopen week wisten zowel de Dow Jones als de S&P 500 met een weekwinst af te sluiten van 2,3 procent. De Nasdaq deed daar nog een schepje bovenop en won afgelopen week 2,9 procent. En laten we vooral ook de opmars van goud (plus 4 procent) niet vergeten te noemen: het edelmetaal is weer helemaal terug in de gratie. De S&P 500 nadert inmiddels weer zijn all time high van 1.850 punten en daar wordt het volgens handelaren (tegen Reuters) spannend: Frank Cappelleri, aandelenhandelaar en technisch analist bij Instinet, verwacht rond dat niveau, en dat is minder dan één procent vanaf de slotstand vrijdag, hernieuwde verkoopdruk, maar is niet al te negatief gestemd.

**Volg ons op Twitter als u niets wilt missen!**

Dan de agenda voor aankomende week. Die is bescheiden gevuld, maar bevat wel enkele interessante items. De ogen zullen, hoe kan het ook anders, vooral wéér op de Federal Reserve gericht zijn. Maar eerst dit: Wall Street is maandag gesloten in verband met een feestdag, Presidents Day.

Agenda

Laten we met het belangrijkste item uit de VS beginnen: de Fed minutes, oftewel de notulen van de laatste FOMC meeting. Die worden woensdag vrijgegeven en altijd door de markt uitgeplozen, op zoek naar informatie over wat er uit de Fed koker zal komen de komende tijd en hoe het stemgedrag is geweest. >>U kunt HIER onze nieuwste GRATIS AANDELEN TIP downloaden, en het is een beauty<< Woensdag lijkt sowieso in de VS de belangrijkste dag van de week te worden: in de agenda staat ook nog gepland de start van nieuwe huizen in de VS en het ppi inflatiecijfer.  Donderdag wordt dit opgevolgd door het cpi inflatiecijfer. Vrijdag komen de verkoopcijfers van bestaande woningen (VS): de verwachtingen zijn niet zo hooggespannen en dat heeft wederom te maken met de invloed van het barre winterweer wat de VS teistert. Van alle in de S&P 500 opgenomen fondsen hebben er (afgerond) 400 hun cijfers al gerapporteerd. Traders zullen op dat vlak vooral uitzien naar de cijfers van frisdrankengigant Coca Cola en supermarktreus Wal-Mart en Slim Beleggen bezoekers en abonnees uiteraard naar de cijfers van Tesla (woe.). Als we tot slot nog even kort naar de agenda van de rest van de wereld kijken dan is de vergadering van de Japanse centrale bank op dinsdag allicht nog interessant, evenals de ZEW vertrouwensindex (EU, feb.). Woensdag de leading index uit Australië (feb.) en de bouwproductie uit de EU (dec.). Donderdag inflatiecijfers uit onder andere Duitsland en Frankrijk en de EU inkoopmanagersindex (feb.), evenals de inkoopmanagersindex van HSBC/Markit China (feb.). Vrijdag is allicht de handelsbalans cijfers en de industriële productie (beide jan.) uit Argentinië de moeite van het volgen waard: hoe houdt het land zich tijdens de huidige turbulentie. Er staan veel bedrijfscijfers op de agenda uit Europa, vooral veel Franse bedrijven komen (nog) met hun jaarresultaten zoals Danone, Suez Environnement, Lafarge, Air Liquide en Credit Agricole, maar ook het overige Europese bedrijfsleven laat zich niet onbetuigd.