Een halfjaar geleden wist de grootste digitale munt ter wereld voor het laatst te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Kort daarna ging er een dalende beweging van start en dat wist zelfs te leiden tot een koersdaling van meer dan 50%. Inmiddels zit de koers van de Bitcoin weer in de lift en de kans lijkt groot te zijn dat er binnenkort weer een recordkoers op de koersborden getoverd gaat worden.

Medio april wist de Bitcoin een stevige top neer te zetten. Ondanks het feit dat de koersdaling van meer dan 50% heftig was, zullen de ervaren cryptobeleggers hier niet van geschrokken zijn. De cryptomarkt wordt immers regelmatig geconfronteerd met grote koersschommelingen. Tevens wist de Bitcoin aan het einde van juli alweer een stevige bodem neer te zetten. En vanaf dat punt gerekend is de digitale munt bijna in waarde verdubbeld.

Gaat er binnen de cryptomarkt een nieuwe stijgende trend van start?

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research is de kans aannemelijk dat de Bitcoin binnenkort weer weet te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Zo is de digitale munt nog enkele procenten verwijderd van het record dat op 14 april gerealiseerd werd. Mocht die recordkoers binnenkort aangescherpt worden, dan is de kans groot dat er een nieuwe stijgende trend van start gaat. Zo is op de bovenstaande illustratie te zien dat de Bitcoin tijdens de voorgaande keren dat er sprake was van een nieuwe recordkoers (voor het eerst in 2 maanden tijd), de Bitcoin in alle gevallen 2 maanden later hoger noteerde. De gemiddelde koersstijging tijdens die periode bedraagt zelfs meer dan 300%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de cryptomarkt zich krachtig heeft hersteld van de prijscorrectie van de afgelopen maanden. En een dergelijke herstelbeweging wist in het verleden telkens te leiden tot een aanhoudende prijsrally.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)