De dollar kende in 2018 een geweldig beursjaar. Tegenover alle belangrijke valuta’s in de wereld wist de dollar in waarde te stijgen. Dit was ook wel hard nodig, want het jaar 2017 verliep niet zo vlekkeloos. De vraag is alleen of de dollar de stijgende trend ook dit jaar weet vast te houden.

Donald Trump liet tijdens zijn verkiezingscampagne in 2016 meermaals weten dat de dollar in zijn ogen veel te duur was. Hij betichtte andere landen er van dat ze bewust hun valuta lieten devalueren om daarmee een concurrentievoordeel te behalen. Hiermee doelde Trump met name op China. De Chinese export profiteert immers van een lagere munt. In dat geval wordt het namelijk voor buitenlanders interessanter om goederen uit China te halen.

Hoe presteert de dollar in 2019?

Wat dat betreft is de kans dus groot dat Trump behoorlijk tevreden was met het jaar 2017. Tijdens dat jaar moest de dollar namelijk het nodige terrein inleveren. Het jaar 2018 verliep helaas voor Trump geheel anders. Als gevolg van de strengere monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank, wist de dollar goede zaken te doen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van CharlieBilello, is te zien dat de Dollar Index in 2018 met ruim 10% in waarde wist te stijgen.

De vraag is alleen of het optimisme rondom de dollar ook dit jaar blijft hangen. Dat zal voornamelijk afhangen van de gevoerde monetaire politiek van de Fed. Mocht de Amerikaanse centrale bank dit jaar de rentestand niet optrekken, dan moeten we rekening houden met een goedkopere dollar. Ook zal het afhangen van de prestatie van de Amerikaanse economie. De groei van de Amerikaanse economie ziet er nog steeds indrukwekkend uit, maar de vraag is of dat ook tijdens de rest van het jaar het geval zal zijn. Tot slot moeten beleggers ook rekening houden met de invloed van Trump op de dollarkoers. Zijn woorden kunnen namelijk direct effect hebben op de waarde van de dollar.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)