Saoedi-Arabië is een prijzenoorlog met Rusland begonnen. Beide olielanden willen laten zien dat zij om kunnen gaan met een lage olieprijs. Zo draaien beide landen op dit moment de oliekraan volledig open en dat heeft geleid tot een historische prijsdaling bij het zwarte goud. Toch kan een bodem dichtbij zijn.

Afgelopen maandag moest de olieprijs 25% aan waarde inleveren. Dit was de op één na grootste olieprijsdaling uit de totale geschiedenis. Tijdens het weekend liet Saoedi-Arabië weten dat ze de oliekraan volledig open zouden draaien. Dit was een reactie op het ingenomen standpunt van de Russen om de olieproductie niet te beperken. Saoedi-Arabië wil Rusland nu op de knieën krijgen. Voorlopig is dat echter nog niet gelukt.

Deze elementen kunnen zorgen voor een nieuwe bodem

Volgens technisch analist Chris Kimble kan een bodem bij de olieprijs dichtbij zijn. Hij deelde op Twitter de bovenstaande grafiek waarop het koersplaatje van de olieprijs is afgebeeld. Op deze grafiek is te zien dat de volatiliteitsindex voor de oliemarkt een nieuw hoogtepunt wist te bereiken. Met andere woorden was de oliemarkt nog nooit zo in paniek als afgelopen maandag het geval was.

Kimble laat weten dat de olieprijs in het verleden meermaals een stevige bodem wist neer te zetten nadat het geconfronteerd werd met een hoge stand bij de volatiliteitsindex. Daarnaast kan de olieprijs op dit moment steun vinden bij de steunzone uit het jaar 2016.

Beide elementen zijn mogelijk voldoende voor een nieuwe bodem.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>