Door de aanhoudende lage rentestand op de spaarrekening en de jubelverhalen over de aandelenmarkten, vinden steeds meer mensen de weg naar de beursvloer. Met name de mensen die tijdens de vorige crisis een gigantische domper kregen te verwerken, keren op dit moment terug. Toch zijn er onder deze mensen ook nog steeds genoeg twijfels aanwezig.

De financiële crisis heeft er voor weten te zorgen dat heel wat mensen risicoavers  zijn geworden. In het bijzonder de mensen die zelf met een belegging de boot in zijn gegaan, hebben de aandelenmarkt de rug toegekeerd. Toch zijn het voornamelijk deze mensen die op dit moment weer hun weg terug weten te vinden naar de beursvloer. Maar, zij zijn nog wel opzoek naar een gouden tip.

De vrijdag scoort dit jaar het beste

Volgens een onderzoek van Bespoke zouden beleggers het beste een belegging kunnen doen op de vrijdag. Tenminste, over de afgelopen 6 maanden gemeten wisten de vrijdagen gemiddeld de meeste winst op te leveren voor de S&P 500 index. Deze gewaarwording is op de bovenstaande staafgrafiek in beeld gebracht.

Maar, uiteraard is dit slechts een statistiek en daarnaast bieden de resultaten uit het verleden geen enkele garantie voor de toekomst. De onervaren beleggers die graag willen starten met investeren hebben vooral baat bij een duidelijke beleggingsstrategie zonder onnodige risico’s. In dat geval kan het ETF-rapport van Slim Beleggen uitkomst bieden. Door middel van een investering in een ETF belegt u immers indirect in een handjevol met aandelen. En hiermee wordt er ook voldaan aan uw risicoafkerige houding.