Volgens de peilingen ziet de toekomst van president Trump er niet zo rooskleurig uit. De kans is groot dat Biden in januari het stokje van Trump gaat overnemen. Anderzijds moet gezegd worden dat in het jaar 2016 de peilingen voor Trump ook niet gunstig gezind waren. Alsnog wist Donald Trump tegen alle verwachtingen in de overwinning naar zich toe te halen.

Trump ligt op dit moment zwaar onder vuur. Volgens kenners is de president gefaald als het gaat om de corona-aanpak. Het coronavirus is nog steeds niet onder controle en dat kan hem mogelijk zijn plekje in het Witte Huis gaan kosten.

De markt is goed in het voorspellen van de volgende president

Mocht Biden daadwerkelijk het stokje van Trump gaan overnemen, dan kan dat slecht nieuws betekenen voor de beurzen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Strategas, te zien dat de S&P 500 index normaliter een slechte beursprestatie weet neer te zetten de maanden voor de verkiezingen, indien de zittende partij daadwerkelijk plaats moet maken. Mocht Trump alsnog zijn presidentstermijn met 4 jaar verlengen, dan zouden de beurskoersen normaliter de komende maanden in de lift moeten zitten.

Gaat de markt opnieuw gelijk krijgen als het gaat om het voorspellen van de nieuwe Amerikaanse president?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>