De Amerikaanse centrale bank voerde afgelopen woensdag een renteverlaging van 25 basispunten door. Dit was conform de verwachtingen van de analisten. Allereerst werd er door beleggers negatief op dit rentebesluit gereageerd. Een groot deel van de markt had namelijk gehoopt op een renteverlaging met 50 basispunten. Welke aandelen profiteren eigenlijk van deze renteverlaging?

Afgelopen woensdag was er sprake van een memorabele gebeurtenis. Voor het eerst in meer dan 10 jaar tijd voerde de Amerikaanse centrale bank een renteverlaging door. En deze beslissing is met name uit voorzorg genomen. Over het algemeen presteert de Amerikaanse economie namelijk nog steeds behoorlijk goed.

Groeiaandelen kunnen profiteren van de Amerikaanse renteverlaging

De mannen van LPL Research hebben onderzocht wat het effect van een renteverlaging is. Uit dit onderzoek komt duidelijk naar voren dat groeiaandelen weten te ‘outperformen’ op het moment dat er een renteverlaging wordt doorgevoerd terwijl er binnen een jaar geen sprake is van een recessie. In dat geval weten groeiaandelen beduidend beter te presteren dan waarde-aandelen. De laatste groep aandelen wordt ook wel bestempeld als ‘defensieve aandelen’.

Maar, op het moment dat de Amerikaanse economie binnen een jaar wel terecht komt in een recessie, dan lijkt het juist verstandig te zijn om groeiaandelen te mijden. In tijden van economische tegenspoed worden de groeiaandelen immers het snelste gedumpt.

Multi-Miljardensector nog nooit zo goedkoop

Gratis Rapport over de goedkoopste sector op de beurs. Veel scheepvaartaandelen noteren vandaag aan minder dan de helft van hun Net Asset Value. Ontdek ik deze gratis gids wat de katalysator zal zijn voor een nieuwe, langdurige rally van scheepvaartaandelen.

Dit is hét moment om te beleggen in de scheepvaart.

4 spotgoedkope aandelen uit de scheepvaartsector