Het datalek van Facebook in maart dit jaar zorgde voor tumult en deed het aandeel aardig naar beneden tuimelen. Daar is nu echter niets meer van te merken, het aandeel van Facebook wist de afgelopen vrijdag zelfs met 5 procent te stijgen. Het noteert momenteel opnieuw op het hoogste koersniveau aller tijden. Het schandaal lijkt dus volledig achter de rug te zijn.

Het aandeel van Facebook sloot de beursdag vrijdag af met een stijging van 2,4 procent. Met de stijging van de afgelopen dagen zou je kunnen zeggen dat ze voorgoed alle negatieve commotie omtrent het datalek met Cambrigde Analytica van hun af hebben geschud. De koers tikte de 203 dollar aan, een recordhoogte.

Daarmee is het sociaal netwerkbedrijf 590 miljard dollar waard en schuift Mark Zuckerberg op in het lijstje van ’s werelds rijkste ondernemers. Hij staat op dit moment zelfs op de derde plaats in de Bloomberg Billionaires Index, juist boven beursgoeroe Warren Buffet.

Bloomberg schat zijn waarde op 81,6 miljard dollar. Op de lijst van Forbes staat hij op de vijfde plaats met een geschatte waarde van 77,1 miljard dollar, net onder LVMH CEO Bernard Arnault.

All-time high

Met de stijging van het aandeel op vrijdag is de situatie op de aandelenmarkt volledig hersteld, komende van een 52-weken ‘intraday low’ van 149,02 dollar per aandeel in maart. Toen werd het schandaal van het datalek openbaar gemaakt en was de schade voor Facebook immens.

De interne problemen bij Facebook zijn echter nog lang niet voorbij, maar beleggers lijken er zich geen zorgen meer om te maken. Op maandag bevestigde het bedrijf van de sociale netwerksite dat de FBI, SEC en FTC zich bij het ministerie van Justitie hebben aangesloten om vragen te stellen over het onjuist delen van gebruikersgegevens met politiek adviesbureau Cambridge Analytica.

Toen daalde het aandeel van Facebook opnieuw maar wist zich in diezelfde week opnieuw te herstellen. Het aandeel heeft dit jaar al een stijging van 15 procent achter de rug.

Bronnen: CNBC

Foto: Though Catalog

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger