Investeringsbank Wells Fargo verwacht dat de beurzen nog een stukje hoger kunnen omdat beleggers en investeerders de volgende ‘rate cuts’ van de Federal Reserve nog niet volledig hebben ingecalculeerd. De koersen van de verschillende Amerikaanse indexen, zoals de S&P 500 en Nasdaq, zijn sinds de laatste FOMC niet echt meer gestegen, vandaar dat ze opwaarts potentieel zien.

Een nieuwe periode van stijgende beurskoersen, dat staat er ons te wachten volgens investeringsbank Wells Fargo. Als we naar de S&P 500 kijken, dan zijn we eigenlijk een jaar lang blijven stilstaan door de horizontale beweging op de financiële markten. In september 2018 noteerde de koers aan 2.930 dollar, momenteel noteert de koers van de S&P 500 rond de 2.920 dollar.

Opwaarts potentieel

Sinds de laatste beslissing van de Fed, is er eigenlijk niet veel gebeurd op de Amerikaanse beurzen. Nu zo goed als zeker is dat de Amerikaanse centrale bank de rentes gaat verlagen, verwachten de analisten van Wells Fargo dat beleggers opnieuw aandelen gaan kopen de komende periode.

Everyone is saying ‘oh my goodness, we’ve had a great run. It’s time to take profits.’ But really, if you look at it, the market is flat since the last Fed meeting.

De beslissing van de Federal Reserve zit al voor een deel verwerkt in de huidige koersen, maar nog niet helemaal. Volgens de analisten zijn beleggers nog altijd vrij defensief opgesteld en zal hun houding omslaan van zodra de Amerikaanse centrale bank effectief beslist de rentes te verlagen.

Wells Fargo’s Christopher Harvey is zelfs vrij bullish voor de S&P 500 met een koersdoel van 3.088 dollar voor het einde van dit jaar, dat is 5 procent boven de huidige recordkoers. Harvey voegt er wel aan toe dat de handelsgesprekken tussen USA en China moeten blijven plaatsvinden zonder escalatie. Zolang beide partijen naar elkaar toe werken, kunnen aandelen een stukje hoger gaan.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere