Tijdens de afgelopen anderhalf jaar zijn de wereldwijde aandelenmarkten stevig in waarde gestegen. Tegen alle verwachtingen in wisten de beurzen zich razendsnel te herstellen van de coronacrash. Vanaf dat moment gerekend hebben de indices hun records nog verder aangescherpt. Mogelijk is deze recordrace echter te ver doorgeslagen en zijn beleggers de economische realiteit uit het oog verloren.

De coronacrisis heeft diepe sporen achtergelaten bij veel economieën. Met name de economieën die grotendeels afhankelijk zijn van de export en toerisme werden keihard geraakt. De zogenoemde consumeergerichte economieën wisten beter staande te blijven en veel van deze Westerse landen hebben de coronacrisis inmiddels alweer achter de rug liggen.

Zijn beleggers de economische realiteit uit het oog verloren?

Als je een blik werpt op de koersborden, dan zou je al vrij snel tot de conclusie kunnen komen dat de wereldeconomie een forse groei heeft gerealiseerd. Natuurlijk is de economische herstelbeweging indrukwekkend te noemen, maar de beurzen zijn duidelijk op de muziek vooruitgelopen. Dit is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Purpose Investments, ook in beeld gebracht. Op dit moment is de wereldwijde aandelenmarkt immers meer waard dan de wereldeconomie. En op de grafiek is te zien dat dit in het verleden nog nooit eerder is voorgekomen.

De laatste twee keren dat de waarde van de wereldwijde aandelenmarkt in de buurt kwam van de waarde van de wereldeconomie, was tijdens de jaren 2007 en 2018. Tijdens beide keren werden de beurzen kort daarna geconfronteerd met een serieuze koersval. Op de grafiek is te zien dat de situatie van vandaag de dag nog zorgwekkender is. Voor beleggers is het te hopen dat de beurzen gelijk gaan krijgen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis