Een indicator van de wereldwijde economie liet in de afgelopen maand een zwakker beeld zien. De wereldwijde inkoopmanagersindex van de productie, ontwikkelt door J.P. Morgan, daalde namelijk naar een niveau van 50,3. Dat duidt nog steeds op groei, maar is lager dan 50,5 in maart.

De economische indicator geeft een beeld van de stand van de wereldeconomie. De meeste inkoopmanagersindices geven alleen een beeld van de economie van een land. J.P. Morgan heeft de economische indicator samen met IHS Markit ontwikkeld in een partnerschap met ISM en IFPSM.

De stand van de wereldwijde productie groeit dus nog steeds, want alles boven een niveau van 50 duidt op groei. Wel is het de laagste stand sinds juni van 2016. Zoals te zien is op de volgende figuren.

Nieuwe export daalt nu acht maanden op rij

David Hensley, directeur van wereldwijde economische coördinatie bij J.P. Morgan, reageerde op de economische cijfers:

De wereldwijde productiesector bleef aan het begin van het tweede kwartaal op een matig niveau, met een PMI van amper boven de 50. Het stijgingspercentage in de productie en nieuwe orders waren ook matig en ruim onder de lange termijntrend.

Daaraan voegde de directeur van J.P Morgan toe:

De kapitaalgoederensector in de PMI onderstreept dat de uitgaven in deze goederen vastlopen. Internationale handel blijft een grote belemmering voor de productiesector. Nieuwe export is nu op de achtste opeenvolgende maand gedaald.

Bron: ZeroHedge

Foto: iStock

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)