Tijdens de afgelopen maanden is er veel geschreven en gesproken over het belang van buybacks. De huidige beursrally lijkt namelijk voor een groot deel te danken te zijn aan de terugkoopacties van de beursgenoteerde bedrijven. Tijdens de afgelopen manden is die trend zelfs in een hogere versnelling terecht gekomen.

Afgelopen week werd duidelijk dat de Amerikaanse economie nog steeds fantastisch presteert. Zo wist het Amerikaanse werkloosheidscijfer zelfs te dalen naar het laagste niveau in meer dan 49 jaar tijd. Ook de meeste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven kennen nog steeds een prima kasstroom. En die cashflow lijkt vandaag de dag hoofdzakelijk gebruikt te worden om cadeaus uit te delen aan beleggers.

Buybacks zijn in een hogere versnelling beland

Een van die cadeautjes is het terugkopen van eigen aandelen. Door het inkopen van eigen aandelen daalt het aantal uitstaande aandelen en dat heeft een positief effect op de koers van het betreffende aandeel. En op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Jeroen Blokland, is te zien dat Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven sinds 2011 meer dan 3,5 biljoen dollar hebben uitgegeven aan deze inkoopacties. En tijdens de afgelopen maanden is die trend zelfs in een hogere versnelling terecht gekomen.

Voor beleggers lijkt het in deze fase van de beursrally dus met name verstandig te zijn om de ontwikkelingen rondom de buybacks nauwlettend in de gaten te houden. Zodra deze trend begint te haperen, kan dat ook grote gevolgen hebben voor de beursrally.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.