Vorig jaar november wist Joe Biden na een zinderende verkiezingsstrijd met Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen te winnen. Als gevolg van deze verkiezingsoverwinning vond er partijswitch in Washington plaats. De Republikeinen moesten immers plaatsmaken voor de Democraten. En die gebeurtenis kan met name nadelig zijn voor de komende handelsweken.

Joe Biden mag zich al ruim een halfjaar de president van de VS noemen. In januari nam hij immers het stokje van Donald Trump over. Tijdens de afgelopen maanden is de president van de VS weinig in het openbaar verschenen. Dit heeft volgens het Witte Huis alles te maken met het coronavirus. Vooralsnog kan Biden terugkijken op een goede eerste start, want onder zijn hoede hebben er weinig schrokkende gebeurtenissen plaatsgevonden. En ook op Wall Street verliep alles vlekkeloos.

De maanden augustus en september kunnen tegenvallend verlopen

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, blijkt dat Wall Street het vaak lastig heeft tijdens de maanden augustus en september. En dit is met name het geval tijdens het eerste jaar van een nieuwe partij in het Witte Huis. Op de bovenstaande grafiek is de gemiddelde koersbeweging van de S&P 500 index tijdens een dergelijk jaar in beeld gebracht. Op deze grafiek is duidelijk te zien dat de maanden augustus en september tijdens een dergelijk jaar vermeden dienen te worden.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat beleggers rekening moeten houden met tegenvallende handelsweken. Volgens dit onderzoek kan de optimistische stemming binnenkort plaats gaan maken voor een pessimistische stemming. En dat kunnen maar weinig beleggers zich op dit moment voorstellen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>