De reactie op de financiële markten omtrent het coronavirus is bijzonder heftig. De paniek bij beleggers en investeerders heeft ervoor gezorgd dat de wereldwijde beurzen flink zijn gedaald. Maar volgens de directeur van de Wereld Gezondheidsorganisatie is deze reactie overdreven. Hij roept op om kalm te blijven en de situatie realistisch te benaderen en niet te panikeren.

De reactie van beleggers en investeerders is overdreven, dat beweert WHO directeur Adhanom Ghebreyesus. Zo goed als alle grote beursindexen zijn de afgelopen week zwaar gedaald omdat beleggers in paniek waren geschoten. De beursdag vandaag ziet er echter anders uit, de Aziatische indexen veerden goed op met winsten van gemiddeld 2,5 tot 3 procent.

Global markets … should calm down and try to see the reality. We need to continue to be rational. Irrationality doesn’t help. We need to deal with the facts.

Don’t panic!

De beurzen beleefden zelfs hun slechtste week sinds de financiële crisis in 2008 en dat veroorzaakt door een virus. Verschillende economen noemen de reactie van beleggers overdreven en onterecht. Ze raden beleggers aan om te reageren op basis van feiten en niet op basis van hun angsten. Het virus mag dan wel dodelijk zijn, maar dat is de ‘common flu’ ook.

We need to go into the numbers, we need to go into the facts, and do the right thing instead of panicking. Panic and fear is the worst.

Toch mogen we het niet onderschatten natuurlijk. Landen horen wel degelijk maatregelen te nemen zodat het geen grote pandemie wordt. In China is het aantal besmettingen in ieder geval gedaald en lijkt de situatie er stilaan onder controle te komen. Ook in de Verenigde Staten zei Trump dat het coronavirus geen bedreiging is en dat de paniek op de beurzen overdreven is.

Bronnen: CNBC

Foto: Geralt – Pixabay

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER