Wat velen vreesden, lijkt werkelijkheid te gaan worden. Door het versoepelen van de corona-maatregelen, is het aantal besmettingen opnieuw aan het toenemen. De World Health Organization waarschuwt dat de pandemie wereldwijd aan het versnellen is en dat het ergste nog moet komen. Het is van cruciaal belang om nu opnieuw maatregelen te nemen.

Hoewel het lijkt dat we vooruitgang boeken omtrent COVID-19, is het tegenovergesteld waar. In verschillende regio’s gaat het beter maar wereldwijd is de pandemie aan het versnellen. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO, waarschuwt dat het versoepelen van de maatregelen ervoor heeft gezorgd dat COVID-19 opnieuw aan kracht heeft gewonnen.

Although many countries have made some progress, globally, the pandemic is actually speeding up. We all want this to be over. We all want to get on with our lives, but the hard reality is that this is not even close to being over.

Nieuwe aanpak

Het virus heeft intussen meer dan 10.000.000 mensen besmet en meer dan 500.000 slachtoffers gemaakt. 60 procent van de nieuwe gevallen komen uit Noord- en Zuid-Amerika. Brazilië wordt zwaar getroffen maar vooral in de Verenigde Staten van Amerika houdt het virus lelijk huis en dat is best gevaarlijk vermits het de grootste economie ter wereld is.

Some countries have now experienced a resurgence of cases as they start to reopen their economies and societies. The virus still has a lot of room to move.

Volgens de WHO moeten landen hun aanpak herbekijken want anders dreigt een rampscenario. Hij raadt de overheden aan om de aanpak van Zuid-Korea toe te passen, namelijk ‘contact tracing’ en besmette personen onmiddellijk isoleren. Zolang er niet globaal wordt samengewerkt en men blijft discussiëren over hoe men het virus aanpakt, moet het ergste nog op ons afkomen en dat zou rampzalig zijn voor de wereldeconomie.

Bronnen: CNBC

Foto: Marco Verch Pro – Flickr – CC BY 2.0

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)