Op dit moment zijn er maar weinig beleggers te vinden die speculeren op een beursdaling. De ‘shorters’ die er nog over zijn hebben het op dit moment niet gemakkelijk. Zo wisten de wereldwijde beurzen tijdens de afgelopen handelsweken goede zaken te doen. De kans is dus aanwezig dat het shortpercentage alleen nog maar verder daalt.

Al maandenlang zitten de wereldwijde beurzen in de lift. Net voor de Amerikaanse verkiezingen was er voor het eerst sinds lange tijd sprake van de nodige volatiliteit, maar die volatiliteit verdween tijdens de afgelopen weken als sneeuw voor de zon. Op dit moment heerst er een optimistische stemming op de beursvloer.

Steeds meer shorters gooien de handdoek in de ring

Als gevolg van de aanhoudende beursrally nemen steeds meer ‘shorters’ afscheid van hun posities. Dat is overigens ook niet verwonderlijk, want als de beurzen in waarde weten te stijgen loopt het verlies op hun shortposities op. En voorlopig lijkt de stier niet van plan te zijn om het stokje aan de beer over te geven.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs Global Investment Research, is te zien dat het shortpercentage bij de S&P 500 index is gedaald naar 1,7%. Dit is het laagste shortpercentage dat ooit gemeten is. En tijdens de komende handelsweken kan dit percentage mogelijk nog verder dalen. De beurzen bevinden zich immers traditioneel gezien op dit moment in de goede periode van het beursjaar.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis