De energiesector wordt op dit moment door het merendeel van de beleggers vermeden. En dat is ook niet verwonderlijk, want het is de bedoeling dat er tijdens de komende decennia een einde komt aan het gebruik van fossiele brandstoffen. De ‘underperformance’ van energieaandelen is echter mogelijk te ver doorgeslagen.

De meeste energieaandelen zijn tijdens de afgelopen handelsweken hard afgestraft. Het coronavirus heeft er voor gezorgd dat de olieprijs een duikvlucht wist te maken. En een dalende olieprijs is per definitie slecht nieuws voor de energiesector. En dat is zonde, want tijdens de laatste weken van 2019 zat de energiesector juist in de lift.

Energieaandelen waren zelden zo goedkoop

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de energiesector in vergelijking met de technologiesector al jaren teleurstellend weet te presteren. Sinds het jaar 2008 weten de technologieaandelen al structureel beter te presteren dan de energieaandelen. Op de grafiek is te zien dat de energiesector (in vergelijking met de technologiesector) sinds het jaar 2000 niet meer zo goedkoop is geweest.

Tijdens het jaar 2000 kwam er een abrupt einde aan de ‘underperformance’ bij de energiesector. In dat jaar knapte namelijk de internetzeepbel uiteen en dat zorgde er voor dat de energiesector in vergelijking met de technologiesector juist weer aan terrein wist terug te winnen. Mogen de energiebeleggers deze keer hopen op een soortgelijk scenario?

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis