De aandelenmarkten wisten tijdens de afgelopen twee maanden goede zaken te doen. En ook tijdens deze maand zijn de meeste indices goed op weg om er weer een groene beursmaand van te maken. Toch vragen steeds meer beleggers zich af waar deze beursrally eigenlijk vandaan komt. Uit diverse data blijkt namelijk dat er nog steeds sprake is van een kapitaaluitstroom in plaats van een kapitaalinstroom.

Aan het einde van 2018 hingen er donkere wolken boven de markten. Steeds meer beleggers begonnen zich zorgen te maken over de toekomst en kozen er daarom voor om de beursvloer te verlaten. Met name de handelsoorlog, de Brexit en de tegenvallende groei van de wereldeconomie waren veelgehoorde argumenten om de beurzen de rug toe te keren.

Deze beursrally wordt gevoed door buybacks

Op dit moment lijkt het er op dat de beursgenoteerde bedrijven met name hun eigen beurskoersen proberen te ondersteunen. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bank of America Merrill Lynch, te zien dat de inkoopacties van eigen aandelen binnen de S&P 500 index nog nooit zo talrijk zijn geweest. Zo is er sinds het begin van dit jaar al voor een bedrag van bijna 300 miljard dollar aan eigen aandelen ingekocht.

Aangezien het inkopen van eigen aandelen een positief effect heeft op de beurskoers, lijkt het er op dat de beursgenoteerde ondernemingen op deze manier hun koers de lucht in helpen. Dit is een krachtig middel voor de korte termijn, maar op de lange termijn is dit niet vol te houden.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.