Alle miljardairs in de wereld hadden in 2016 samen een vermogen van meer dan $6.000 miljard. Vooral in Azië groeit het aantal miljardairs snel. Volgens een rapport van UBS en PwC komt er in Azië om de 2 dagen een nieuwe miljardair bij.
De gecombineerde welvaart van de rijkste mensen ter wereld groeide in 2016 met 17% volgens het rapport. Vooral in Azië groeit het aantal rijke mensen snel. De beste sectoren om rijk te worden zijn: technologie, grondstoffen (mineralen), industrie en de financiële sector.
Vooral het aantal self-made miljardairs neemt er snel toe. Midden jaren ’90 was slechts 45% van de miljardairs een ondernemer. In 2016 is dit percentage al gestegen naar 80%.
Het mag natuurlijk niet verbazen dat de meeste nieuwe miljardairs uit de groeilanden komen. Azië is hofleverancier met 637 miljardairs. Dat is meer dan de 563 miljardairs in de Verenigde Staten. In 2016 kwam er om de 2 dagen een nieuwe miljardair bij in Azië.
Echter, het gemiddeld vermogen van een miljardair in de Verenigde Staten ligt nog steeds hoger dan in Azië. Al is de kans groot dat ook dit de komende 3 à 4 jaar zal veranderen.
Jeff Bezos van Amazon is op dit moment de rijkste man ter wereld met een vermogen boven $90 miljard nadat hij Bill Gates van de troon stootte. De meeste nieuwe miljardairs echter komen uit Azië.
Wang Jianlin is een vastgoedmagnaat van bijna $30 miljard en Mukesh Ambani is een industriële magnaat uit India met een vermogen boven $40 miljard. De rijkste selfmade vrouw ter wereld is Zhou Qunfei met een vermogen boven $10 miljard.
De meeste miljardairs zijn nog steeds ouder dan 50 jaar maar de jongste miljardairs komen voornamelijk uit de technologiesector.
Bron: B.I.
Foto Credit: iStock
Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>
5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen
- De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
- Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
- Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
- De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
- Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis
Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER