Voor de Chinese producenten is het te hopen dat Donald Trump en Xi Jinping snel tot een handelsakkoord komen. De financiële gevolgen van de handelsoorlog worden immers bij de Chinese exporteurs steeds duidelijker zichtbaar. Tijdens de afgelopen maand was er zelfs sprake van de grootste winstdaling bij de Chinese industriesector ooit.

Als we Donald Trump mogen geloven zijn de Chinezen en de Amerikanen dicht bij een handelsakkoord. Volgens diverse bronnen is de kans echter klein dat dit akkoord nog dit jaar getekend gaat worden. De Chinezen lijken er namelijk de voorkeur aan te geven om de handtekening pas in het jaar 2020 te zetten.

Chinese industriesector heeft moeite om het hoofd boven water te houden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, is te zien dat de Chinese industriesector bezig is aan een rampzalige reeks. Tijdens de afgelopen vijf maanden was er immers vier keer sprake van een forse winstdaling. Tijdens de afgelopen maand kwam de jaarlijkse winstdaling voor de Chinese industriesector uit op 9,9%. Volgends de mannen van ZeroHedge is dit nog nooit eerder voorgekomen.

Gezien deze gigantische winstdaling is het voor de Chinese producenten te hopen dat Xi Jinping nog dit jaar het akkoord ondertekent. De tijd begint namelijk te dringen voor de Chinese productiesector.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS