De harde aanpak van China zou wel eens in het voordeel kunnen spelen voor het minen van bitcoin. De Chinese autoriteiten hebben mining hubs bevolen hun activiteiten stop te zetten. Omdat de hashrate is gedaald van 180,7 miljoen terahashes naar 116,2 miljoen terahashes, is het voor de resterende miners meer winstgevend om bitcoin te minen.

Het wordt wellicht gemakkelijker en lucratiever voor miners nu China verschillende mining hubs heeft bevolen hun activiteiten stop te zetten. Volgens een rapport hebben 90 procent van de hubs hun activiteiten reeds gestaakt. En dat is niet niks vermits men schat dat 65 tot 75 procent van alle mining-activiteiten uit China komen.

De Chinese harde aanpak zorgt er voor dat miners hun activiteiten verhuizen naar bijvoorbeeld Noord-Amerika. En hoewel het verbod in China slecht is voor Chinese miners, kunnen buitenlandse miners hier keihard van profiteren. De hashrate is namelijk gedaald van 180,7 naar 116,2 terahashes, dat maakt het gemakkelijker en lucratiever om bitcoin te delven.

Minen

Miners verdienen eraan als ze hun ‘computing power’ ter beschikking stellen van het netwerk. Hun computers maken deel uit van het proces om moeilijke wiskundige puzzels op te lossen en transacties te verifiëren. Indien het minen succesvol verloopt, krijgen ze hiervoor bitcoin in ruil.

Kevin Zhang, vicepresident bij crypto mining bedrijf Foundry, is positief over de ontwikkeling in China vermits zijn bedrijf nu gemakkelijker kan minen.

As more hashrate falls off the network, difficulty will adjust downwards, and the hashrate that remains active on the network will receive more for their proportional share of the mining rewards.

Ondertussen ging de netwerkmoeilijkheid van bitcoin, een maatstaf voor hoe moeilijk het is om bitcoin te minen, van een record van meer dan 25 biljoen in mei naar 19,9 biljoen vorige week. De moeilijkheidsgraad van het minen wordt ongeveer om de twee weken aangepast, dus er zit een vertraging in de gegevens. De moeilijkheid zou dus nog gaan zakken.

Bronnen: CNBC

Foto: Jorge Franganillo – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven

Reacties