De beleggers die al wat langer meelopen die weten dat met name Amerikaanse aandelen tijdens de afgelopen jaren bijzonder goede zaken wisten te doen. Sinds het jaar 2009 is er al sprake van een situatie waarbij Wall Street een beduidend betere prestatie weet af te leveren dan de andere wereldwijde beurzen. Zonder Amerikaanse aandelen ziet het plaatje er opvallend genoeg een stuk minder rooskleurig uit.

Het overgrote deel van de Nederlandse en Belgische beleggers heeft vandaag de dag Amerikaanse aandelen in de portefeuille zitten. Dat is ook niet verwonderlijk te noemen, want tijdens de afgelopen jaren is de interesse in Amerikaanse aandelen stevig toegenomen. Deze toegenomen interesse werd met name veroorzaakt door de fantastische prestaties die op Wall Street gerealiseerd werden.

Waarschuwt deze grafiek voor een nieuwe beurscorrectie?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ProRealTime Trading, is de World Index (blauw) afgezet tegenover de World Index ex US (oranje). Indien een belegger in het jaar 2008 had geïnvesteerd in de laatstgenoemde index, dan was er vandaag de dag sprake geweest van een rendement van 57%. Indien er was geïnvesteerd in de eerstgenoemde index, dan was het rendement 103% geweest.

Op deze grafiek is ook te zien dat er langzaam maar zeker een nieuwe divergentie begint te ontstaan tussen beide indices. In het jaar 2015 en 2019 was er ook gedurende lange tijd sprake van een divergentie en die wist uiteindelijk te leiden tot beurscorrecties van respectievelijk 16% en 21%.

Gezien het feit dat de huidige divergentie nog maar in de kinderschoenen staat, doen beleggers er verstandig aan om de huidige grafiek in de gaten te houden. Tijdens de voorgaande twee keren werden beleggers via deze grafiek namelijk al vroegtijdig gewaarschuwd voor het beursonheil dat onderweg was.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis