Niet alleen is er onlangs een nieuw jaar aangebroken, maar ook een nieuw decennium. Voorlopig zijn de beurzen redelijk goed uit de startblokken gekomen. De uitbraak van het coronavirus wist ‘tijdelijk’ voor opschudding te zorgen, maar de rust lijkt nu weer redelijk teruggekeerd te zijn. Toch vragen steeds meer beleggers zich af of deze Bull Market nog wel houdbaar is. Beleggers zouden wellicht hun vizier ook op andere markten moeten richten.

Eigenlijk is het beursplaatje al jaren hetzelfde: de Amerikaanse beurzen weten structureel beter te presteren dan de meeste andere beurzen. In het bijzonder hebben de groeimarkten het al jaren lastig. Sinds het aantreden van Donald Trump staan de meeste groeimarkten onder druk. En dat is niet verrassend, want zijn handelsbeleid is een gevaar voor de meeste groeilanden.

Groeimarkten hebben het al jaren lastig

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is de ‘underperformance’ van de groeimarkten in beeld gebracht. Sinds het begin van deze Bull Market, in het jaar 2009, weten de groeimarkten al structureel minder goed te presteren dan de S&P 500 index. In het jaar 2016 leek deze trend doorbroken te worden, maar deze opleving bleek uiteindelijk slechts van korte duur te zijn.

Op de grafiek is te zien dat de groeimarkten sinds het jaar 2003 niet meer zo’n lage stand hebben bereikt in vergelijking met de S&P 500 index. Deze grafiek maakt dus pijnlijk duidelijk dat de groeimarkten steeds dieper in het vergeethoekje terecht zijn gekomen. Maar, juist daardoor kunnen groeimarkten ook weer zo interessant zijn voor beleggers. We kunnen namelijk niet ontkennen dat de waarderingen binnen de groeimarkten nog redelijk aantrekkelijk zijn. Daardoor zou dit heel goed het decennium van de groeilanden kunnen gaan worden.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!