De goud- en zilverprijs moesten tijdens de laatste handelsdag van de week veel waarde inleveren. Deze daling werd hoofdzakelijk veroorzaakt door de sterkere dollar. En normaliter betekent een sterkere dollar slecht nieuws voor de goud- en zilversector. Toch beschikken de edelmetalen over behoorlijk wat potentieel.

De beweeglijkheid van de afgelopen twee maanden heeft er voor weten te zorgen dat de goud- en zilverprijs in waarde zijn gestegen. Deze stijging is echter nog niet voldoende om het jaarverlies weg te poetsen. Zowel de goud- als de zilverprijs noteert onder het slot van 2017.

Zilvermijnaandelen staan op het punt om uit te breken

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, beschikken de edelmetalen over behoorlijk wat potentieel. In het bijzonder geldt dat voor de zilvermijnaandelen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, te zien dat de Silver Miners ETF (SIL) bezig is met de vorming van een zogenoemd ‘Bullish Falling Wedge’. Indien er binnenkort sprake is van een opwaartse uitbraak uit dit trendkanaal, dan wordt er volgens de wetten van de technische analyse een ‘koopsignaal’ afgegeven.

De kans op zo’n opwaartse uitbraak is volgens Kimble sterk aanwezig gezien de ontwikkelingen bij de RSI-indicator. Deze spanningsmeter is immers al weken aan het stijgen, terwijl de zilverprijs toen nog geconfronteerd werd met een dalende trend. Deze zogenoemde ‘positieve divergentie’ is sterk in het voordeel van de stier.