Steeds meer grote bedrijven springen op de trein naar ‘cryptoland’. De Japanse tak van internetgigant Yahoo! gaat volgend jaar in april een crypto handelsplatform lanceren. Ze gaan dit mogelijk maken door een deel van een bestaande exchange op te kopen en om te vormen naar hun wens. De Japanse FSA is op de hoogte en heeft groen licht gegeven.

Best groot nieuws, de ‘oeroude’ en alom bekende en internetgigant Yahoo! stort zich op de cryptomarkt. Dat meldde de lokale mediasite Asia Nikkei Review vorige week. Volgens de website gaat de Japanse tak van Yahoo! volgende maand 40 procent van de BitARG exchange in Tokyo kopen.

Goed voor een investering van 2 miljard Japanse yen, oftewel 19 miljoen dollar. Het plan is om in het tweede kwartaal van 2019 de bestaande BitArg exchange om te vormen naar een volwaardig crypto handelsplatform. Het nieuwe platform opent vermoedelijk in april 2019 zijn deuren.

FSA

Het plan en de investering zijn geregistreerd door de Japanse Financial Services Agency (FSA). Een absolute must vermits Japan het hele crypto gebeuren steeds meer aan het reguleren is. Hierdoor kunnen ze een licentie bekomen om probleemloos te opereren op de cryptomarkt in Japan.

Ze vervoegen een lijstje van 16 andere grote spelers die een licentie hebben gekregen van de Financial Services Agency, zoals bijvoorbeeld de grote financiële dienstverlener SBI Group.

Het huidige handelsplatform BitArg heeft reeds sinds december 2017 zijn licentie van de Japanse Financial Services Agency. Ze handelen enkel in bitcoin-transacties. Eens Yahoo! Japan de touwtjes in handen krijgt, zullen er allerlei cryptomunten verhandelbaar zijn.

Bronnen: Coin Telegraph, Asia Nikkei Review

Foto: The Blue Diamond Gallery

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven