Citi Private Bank heeft dinsdag gemeld dat ze op zoek zullen blijven naar opportuniteiten in Azië. Er zijn verschillende Aziatische beurzen die een flink pak slaag hebben gekregen door de aanhoudende handelsoorlog tussen China en de USA. Citi beweert dat deze beurzen nu aantrekkelijk gewaardeerd zijn, er vallen dus koopjes te doen op de Aziatische markten.

Aandelen in China, Hong Kong, Taiwan en Zuid-Korea behoren tot de grootste verliezers op de financiële markten de afgelopen maanden. Eigenlijk al sinds de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China is begonnen. Ken Peng, hoofdstrateeg bij Citi Private Bank, bevestigt de slechte prestaties maar blijft optimistisch en ziet steeds meer en meer opportuniteiten.

Opportuniteiten

Daarenboven zou de technologie-strijd tussen de USA en China grote kansen kunnen creëren voor Taiwan en Zuid-Korea. Als China afstand doet van Amerikaanse producten, kunnen Taiwanese en Zuid-Koreaanse technologiebedrijven dit gat opvullen en profiteren van het handelsconflict.

Verder helpt het dat de Amerikaanse centrale bank het rentebeleid gaat versoepelen. Dit geeft Aziatische economieën meer ruimte om op zoek te gaan naar stabiliteit. Dit zou voor investeerders een hoopgevend element kunnen zijn waardoor ze mogelijks terugkeren naar de Aziatische markten.

Steven Wieting, hoofdeconoom bij Citi Private Bank, merkt op dat internationale investeerders ondervertegenwoordigd zijn op deze markten wegen de risico’s en geopolitieke spanningen. Maar Wieting is van mening dat deze markten net op dit moment aantrekkelijk gewaardeerd zijn.

Deze week zullen Amerikaans president Trump en Chinees president Jinping elkaar ontmoeten op de G-20 top in Osaka. Beleggers kijken vol spanning uit naar deze bijeenkomst in de hoop dat beide heren goede gesprekken zullen voeren die hopelijk leiden tot een handelsovereenkomst.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay