De groei van de Chinese economie staat al jaren onder druk. Dat is op zich niet vreemd, want dat de Chinezen een groei van 10% niet eeuwig zouden volhouden stond buiten kijf. Toch loopt de Chinese groei wat sneller terug dan verwacht. En zelfs de maatregelen van de Chinese overheid lijken daar weinig aan te kunnen veranderen.

De Chinezen zijn op dit moment in een felle handelsstrijd verwikkeld met de Amerikanen. De opgelegde importheffingen vanuit de VS zijn een doorn in het oog voor veel Chinese fabrikanten. Ondanks het feit dat de Chinese economie een transitie aan het doormaken is van een exportgerichte naar een consumeergerichte economie, is de economie op dit moment nog sterk afhankelijk van haar export.

Chinese groei komt steeds verder onder druk te staan

Volgens de economen van Macrobond and Nordea is de kans groot dat de Chinese groei de komende maanden nog verder zal afzwakken. Hun unieke economische model laat namelijk zien dat de groei van het Chinese bruto binnenlands product naar verwachting later dit jaar rond de 6% uitkomt. En indien de huidige omstandigheden blijven standhouden zou die groei zelfs onder de 6% kunnen duiken.

Overigens betekent dat niet dat China op dit moment niet aantrekkelijk is voor beleggers. Een groei van 6% is immers nog steeds erg indrukwekkend te noemen. Daarnaast zijn er ook genoeg beursgenoteerde Chinese bedrijven te vinden die minder hinder ondervinden van de handelsoorlog. Voor beleggers is het met name van belang om het kaf van het koren te scheiden.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!