Niet alleen de wereldwijde beurzen hebben het de afgelopen handelsdagen lastig gehad, ook de olieprijs werd geconfronteerd met een forse daling. In de week van 15 juli heeft er daarnaast een bijzonder fenomeen plaatsgevonden. En deze gebeurtenis voorspelt weinig goeds voor de wereldwijde beurzen.

Tijdens de week van 15 juli werd de olieprijs op weekbasis geconfronteerd met een daling van meer dan 8,7%. In diezelfde week wisten de goud- en zilvermijnaandelen bijzonder goede zaken te doen. In die week wisten deze aandelen namelijk met meer dan 5,2% in waarde te stijgen.

Deze combinatie kan dodelijk zijn voor de Bull Market

Uit onderzoek van Crescat Capital LLC blijkt dat deze combinatie dodelijk kan zijn voor de langste Bull Market uit de geschiedenis. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, te zien dat een dergelijke combinatie ook zichtbaar is geweest in de jaren 2000 en 2008. En dat vormde destijds het startsein voor een nieuwe Bear Market.

Opvallend genoeg werd deze combinatie ook al eerder dit jaar op de borden getoverd. In de week van 28 mei gebeurde namelijk hetzelfde. In het jaar 2000 werd deze combinatie ook twee keer getriggerd alvorens Wall Street in een Bear Market belandde.

Moeten we nu opnieuw vrezen voor een Bear Market?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)