De Duitse beurs, ook wel bekend als de DAX-index, was tijdens het afgelopen jaar een van de geplaagde indices. De Duitse beurs verloor vanaf de top gerekend bijna 25% aan beurswaarde. En daarmee kwam de Duitse beurs officieel in een Bear Market terecht. Is dit het moment om te vluchten, of is dit een gouden kans?

De Duitse economie heeft tijdens de afgelopen maanden flink gas terug moeten nemen. Als gevolg van het handelsbeleid van president Trump wordt de Duitse economie hard geraakt. Dit komt omdat de Duitse economie sterk afhankelijk is van de export. En die export staat door de toegenomen spanningen in de wereld dus nu onder druk.

Duitse beurs komt bij een belangrijke steunlijn terecht

Wat dat betreft is het dus ook niet vreemd dat beleggers op dit moment in het bijzonder de Duitse beurs links laten liggen. Toch betwijfelt Chris Kimble of dit wel het geschikte moment is om pessimistisch te raken over Duitse aandelen. Hij deelde via zijn website Kimble Charting de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de Duitse beurs aan het einde van 2018 een belangrijke steunlijn wist te bereiken. Deze steunlijn is al sinds het jaar 2003 intact en bood onder andere tijdens de financiële crisis steun.

Daarnaast merkt Kimble op dat de zogenoemde Relative Momentum Index is gedaald naar een niveau die we voor het laatst zagen tijdens de jaren 2011 en 2009. Dit is volgens hem een extra ingrediënt dat kan leiden tot een stevige bodem.

Is dit het moment om optimistisch te raken over Duitse aandelen?