De goudprijs kent tot nu toe een fantastisch jaar. Het gele edelmetaal weet het eigenlijk al een jaar lang goed te doen. Goud heeft geprofiteerd van de onzekerheid in de wereld die tijdens de afgelopen 12 maanden is toegenomen. Toch moeten beleggers rekening houden met een adempauze bij de goudstieren.

Enkele jaren geleden moesten nog maar weinig beleggers iets van goud hebben. Het gele edelmetaal werd namelijk in de periode 2011-2015 geconfronteerd met een forse koersdaling. In het jaar 2016 wist de goudprijs een stevige bodem neer te zetten en sinds dat moment is het allemaal erg snel gegaan. Toch wist de goudprijs pas aan het einde van vorig jaar daadwerkelijk opwaarts uit te breken.

Goudprijs kan te maken krijgen met een correctie

Dat de goudprijs tijdens de afgelopen weken goede zaken wist te doen was hoofdzakelijk te danken aan de onzekerheid op de financiële markten. Het gele edelmetaal fungeert nog steeds als ‘veilige haven’ en dat werd tijdens de afgelopen maand nogmaals onderstreept.

Toch moeten de goudbeleggers rekening houden met een ‘tijdelijke’ correctie. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat het optimisme rondom goud is gestegen naar een zeer hoog niveau. Voor het laatst zagen we dergelijke niveaus in de jaren 2006, 2007 en 2009. En dat wist destijds te leiden tot een tijdelijke terugval.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER