Tijdens dit beursjaar zijn de analisten meermaals op het verkeerde been gezet. Zo hing er tijdens het eerste deel van het jaar met name een pessimistische sfeer op de beursvloer, maar tijdens de tweede helft van het jaar heeft dit pessimisme plaatsgemaakt voor optimisme. En dat is ook duidelijk terug te zien in de voorspellingen voor het beursjaar 2021.

Over het algemeen kunnen we vaststellen dat de meeste analisten op dit moment uitermate optimistisch gestemd zijn over het nieuwe beursjaar. De meeste zakenbanken houden rekening met een beursstijging in 2021 van minstens 10%. Met name het gunstige beleggingsklimaat en de herstellende wereldeconomie worden als argumenten genoemd waarom de beurzen in 2021 zouden moeten gaan stijgen.

Het jaar 2021 kan een volatiel beursjaar gaan worden

Toch is het nog maar de vraag of beleggers wel blij moeten zijn met de optimistische stemming onder de analisten. Uit onderzoek van Troy Bombardia blijkt immers dat de beurzen in het verleden vaak tegenvallend wisten te presteren op het moment dat analisten rekenden op een beursstijging van minstens 10%, terwijl de S&P 500 index op dat moment rond een recordkoers bewoog. Daar was namelijk in het verleden tijdens de volgende jaren sprake van:

  • 2006
  • 2007
  • 2014
  • 2015
  • 2017

Tijdens de voorgaande keren werden de beurzen juist het jaar daarna geconfronteerd met de nodige beweeglijkheid. Wat dat betreft lijken beleggers er dus verstandig aan te doen om niet blind te varen op de verwachtingen van de analisten.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis