Op dit moment zijn er maar weinig beleggers te vinden die speculeren op een beursdaling. De ‘shorters’ die er nog over zijn hebben het op dit moment niet gemakkelijk. Zo wisten de wereldwijde beurzen tijdens de afgelopen maanden goede zaken te doen. Inmiddels is het shortpercentage bij de S&P 500 index zelfs gedaald naar het laagste niveau sinds het jaar 2000.

Tijdens de afgelopen handelsmaanden zijn vriend en vijand verrast. Ondanks de coronacrisis wisten de wereldwijde beurzen zich stevig te herstellen. Inmiddels is de coronacrash al ruimschoots goed gemaakt en werden de records zelfs verder aangescherpt.

Steeds meer shorters gooien de handdoek in de ring

Als gevolg van de aanhoudende beursrally nemen steeds meer ‘shorters’ afscheid van hun posities. Dat is overigens ook niet verwonderlijk, want als de beurzen in waarde weten te stijgen loopt het verlies op hun shortposities op. En voorlopig lijkt de stier niet van plan te zijn om het stokje aan de beer over te geven.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs Global Investment Research, is te zien dat het shortpercentage bij de S&P 500 index is gedaald naar 1,5%. Dit is het laagste shortpercentage sinds het jaar 2000.

De vraag is alleen of beleggers wel blij met deze mijlpaal moeten zijn. In het jaar 2000 waren er ook maar weinig beleggers aanwezig die durfden te speculeren op een beursdaling, maar dat was wel het handjevol beleggers dat uiteindelijk gelijk wist te krijgen. Niet veel later werd er immers een stevige top op de beurzen neergezet en werden de wereldwijde indices geconfronteerd met een historische beursval.

Krijgen we een herhaling van het jaar 2000?

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis