Steeds meer beleggers geven de voorkeur aan de techindex. En dat is niet verwonderlijk, want de technologieaandelen wisten tijdens de afgelopen jaren een fantastische beursprestatie af te leveren. Toch biedt dat geen enkele garantie voor de toekomst.

Als we het over de techindex hebben dan zal het geen belegger verrassen dat we hiermee de Nasdaq index bedoelen. Deze Amerikaanse index bestaat uit de belangrijkste technologie- en internetaandelen. Al jarenlang weten deze aandelen hoge ogen te gooien op Wall Street.

Komt er een nieuwe beurscrash?

Mogelijk is het omslagpunt echter nabij. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, te zien dat er sprake is van een extreem optimistische stemming onder beleggers. Voor het laatst waren beleggers in het jaar 2000 zo positief gestemd over de Nasdaq 100 index.

Voor beleggers is het te hopen dat het deze keer iets beter afloopt. Het jaar 2000 stond immers in het teken van het knappen van de internetzeepbel. Destijds had ook haast niemand verwacht dat er een einde zou komen aan de beursrally bij de Nasdaq 100 index. En vandaag de dag lijkt een soortgelijke sfeer op de beursvloer te hangen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.