De zilverprijs wist tijdens de voorbijgaande weken een krachtige comeback te realiseren. Vanaf de bodem van maart gemeten wist de zilverprijs bijna in waarde te verdubbelen. Op dit moment is het kleine broertje van goud bezig aan een krachtige opwaartse uitbraak. Beleggers doen er daarom verstandig aan om de zilvermarkt niet uit het oog te verliezen.

Al jarenlang weet goud een betere prestatie af te leveren dan zilver. Aanvankelijk was daar tijdens dit beursjaar ook sprake van. Sterker nog; de zilverprijs wist dit jaar nog te dalen naar het laagste niveau sinds het jaar 2009. En dat terwijl de goudprijs behoorlijk goed wist te blijven liggen.

Zilvermarkt beschikt over uitzonderlijke beleggingskansen

Inmiddels hebben de zilverstieren zich krachtig herpakt. Tijdens de voorbijgaande weken wist zilver zelfs een betere prestatie af te leveren dan goud. En dat is een deel van de beleggers zeker niet ontgaan. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Peter Brandt, is te zien dat de zilverprijs op dit moment bezig is aan een krachtige opwaartse uitbraak. Volgens technisch analist Brandt heeft de zilverprijs daarna ruimte tot de grens van 26-28 dollar.

Aangezien de zilvermarkt tijdens de afgelopen jaren sterk is achtergebleven op de prestatie van de goudmarkt, biedt deze uitbraak zonder twijfel goede beleggingskansen. Al is het ook binnen de zilvermarkt noodzakelijk om het kaf van het koren te scheiden.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!