De Chinese aandelen zitten op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Met name de Chinese techaandelen hebben tijdens de afgelopen maanden bijzonder veel terrein moeten inleveren. De aangescherpte wet- en regelgeving van de Chinese toezichthouders hebben het sentiment doen keren. Mogelijk is dit daarom juist hét moment om Chinese aandelen in de portefeuille te stoppen.

In enkele maanden tijd is het sentiment rondom Chinese aandelen 180 graden gedraaid. Zo waren beleggers en analisten aan het begin van dit jaar nog lyrisch over de Chinese aandelenmarkt. De Chinese beurzen wisten hoge ogen te gooien en het potentieel leek oneindig te zijn. De oplettende belegger maakte juist toen een pas op de plaats, omdat het sentiment te rooskleurig was.

Sentiment rondom Chinese aandelen is 180 graden gedraaid

Door de enorme koersval van de afgelopen maanden ziet het huidige plaatje er compleet anders uit. Beleggers hebben massaal afstand genomen van de Chinese aandelenmarkt en daarom is de MSCI China Index gedaald naar het laagste niveau in een jaar tijd. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Chinese index inmiddels is aangekomen bij het 200-weeksgemiddelde. Op de grafiek is ook te zien dat deze steunlijn tijdens de afgelopen 10 jaar meermaals redding heeft geboden. Juist op die momenten wist de Chinese stier de regie terug in handen te nemen.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar deze grafiek maakt duidelijk dat het sentiment op dit moment mogelijk te pessimistisch gestemd is. De geschiedenis heeft wel aangetoond dat je hebzuchtig moet zijn als anderen angstig zijn. En daar is zonder twijfel op dit moment sprake van.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!