Enkele maanden geleden wist de Chinese techsector een stevige top neer te zetten en vanaf dat moment gerekend is de sector geconfronteerd met stevige verliezen. De aangescherpte wet- en regelgeving in China is als een bom onder de techsector komen te liggen. Mogelijk is het pessimisme rondom Chinese techaandelen echter te ver doorgeslagen.

De Chinese techsector bewijst hoe snel het tij op de financiële markten kan keren. Tijdens de laatste maanden van 2020 wisten de Chinese techaandelen immers nog met tientallen procenten in waarde te stijgen. En als gevolg van deze prijsrally verhoogden de analisten massaal hun koersdoelen voor Chinese aandelen. Vandaag de dag wordt er met name gewaarschuwd voor deze aandelen.

Is dit hét moment om terug te keren naar de Chinese techsector?

De beleggers die over een langere beleggingshorizon beschikken die weten dat je moet uitkijken als anderen te optimistisch gestemd zijn. Dat kan immers een teken aan de wand zijn dat er slechtere beurstijden op komst zijn. Ook het omgekeerde geldt, want beleggers moeten juist alert zijn als er sprake is van een extreem pessimisme.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Adaptiv, is te zien dat beleggers nu alert moeten zijn als het gaat om Chinese techaandelen. Op de bovenstaande grafiek is immers te zien dat Chinese techaandelen ten opzichte van de S&P 500 index zelden zo ‘goedkoop’ waren. Sinds het jaar 2012 is dit niveau 5 keer eerder bereikt en tijdens alle keren wisten de Chinese techaandelen tijdens de maanden daarna een aanzienlijk betere prestatie af te leveren dan de Amerikaanse beurs.

Gaat de geschiedenis zich opnieuw herhalen?

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!