Tijdens de afgelopen jaren wist de commoditysector in negatieve zin op te vallen. Terwijl de meeste sectoren genoten van het beursoptimisme, werd de commoditysector juist hard afgestraft. Sinds het jaar 2011 staat deze sector al onder druk en tijdens de afgelopen maanden is daar niet veel verandering in gekomen.

Beleggers die willen investeren in commodities, kunnen dat bijvoorbeeld doen via een belegging in de Bloomberg Commodity Index. Deze samengestelde index bestaat uit de belangrijkste commodities die er te vinden zijn. Sinds het jaar 2008 heeft deze index al meer dan 65% aan beurskapitaal moeten inleveren.

Deze grafiek voorspelt een nieuwe cyclusbodem bij commodities

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Northstar, is te zien dat de commoditysector mogelijk aan de vooravond staat van een belangrijke nieuwe bodem. Op deze grafiek is te zien dat de Bloomberg Commodity Index normaliter in cyclussen beweegt. En elke 10 jaar vindt er een nieuwe cyclusbodem plaats. En die bodem staat voor dit jaar gepland.

De vorige twee cyclusbodems vonden plaats in 1999 en 2009. En tijdens beide keren wist de Bloomberg Commodity Index daarna fors in waarde te stijgen. Beleggers die dus toekomstperspectief zien in deze zwaar afgestrafte sector kunnen een beroep doen op deze grafiek.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>