Er wordt regelmatig gesproken over het indrukwekkende vertrouwen dat er heerst onder de Amerikanen. Het consumentenvertrouwen is ijzersterk en mede daardoor weet de Amerikaanse economie nog steeds zo goed te presteren. Onder de jongeren zien we echter een duidelijk verval bij het consumentenvertrouwen. 

Donald Trump heeft het vaak over de ‘Strongest Economy Ever’. Daarnaast is hij vaak lovend over de positie die de Amerikaanse economie inneemt op het wereldtoneel. De Amerikaanse economie is immers de grootste economie ter wereld. En volgens de verwachtingen gaat daar de komende jaren ook geen verandering in komen. 

Consumentenvertrouwen onder de jongeren begint af te zwakken 

De sterke groei van de Amerikaanse economie is voor een groot deel te danken aan het hoge consumentenvertrouwen. De Amerikaanse economie is immers een zogenoemde consumeergerichte economie en is derhalve sterk afhankelijk van de binnenlandse bestedingen. Zolang die bestedingen op peil blijven, is er weinig aan de hand. 

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke, is echter te zien dat het consumentenvertrouwen onder de jongeren steeds verder begint af te nemen. Het vertrouwen onder de Amerikanen van onder de 35 jaar zit al een tijdje gevangen in een dalende trend. Het verschil tussen het vertrouwen bij de Amerikanen onder de 35 jaar en het vertrouwen onder de Amerikanen van boven de 55 jaar was zelfs nog nooit zo groot. En dat kan op den duur ongunstig zijn voor de Amerikaanse economie. 

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS