Het cijferseizoen is begonnen. Tijdens de komende weken zullen de meeste beursgenoteerde bedrijven de resultaten over het afgelopen kwartaal bekend maken. Dit zal een belangrijk moment gaan worden, want de resultaten over het afgelopen kwartaal zullen voor een aanzienlijk deel ook bepalen hoe de bedrijven in het jaar 2019 gepresteerd hebben. En mogelijk zijn de indices al een stuk vooruitgelopen op de daadwerkelijke winstcijfers.

Normaliter zou je kunnen stellen dat er sprake is van een zekere correlatie tussen de bedrijfswinsten enerzijds en de beurskoersen anderzijds. Op het moment dat de beursgenoteerde bedrijven immers goed weten te presteren, zie je dit vaak ook terug in de beurskoersen. Toch is daar niet altijd sprake van.

Analisten hebben de verwachtingen flink naar beneden toe bijgesteld

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van FactSet, is te zien dat de verwachtingen voor de winstcijfers over het vierde kwartaal van 2019 al maanden naar beneden toe bijgesteld worden. Met andere woorden verwachten de analisten vandaag de dag veel minder van de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal van 2019 dan enkele maanden geleden het geval was. En juist daardoor is de kans ook groter dat de bedrijven deze verwachtingen weten te verslaan. De verwachtingen zijn immers simpelweg naar beneden toe bijgesteld.

Opvallend genoeg wist de koers van de S&P 500 index in diezelfde periode wel fors in waarde te stijgen. En daardoor is er een angstaanjagende divergentie ontstaan die we in het verleden zelden hebben gezien. Wat dat betreft is het dus te hopen dat de bedrijven tijdens het afgelopen kwartaal waanzinnige resultaten wisten te boeken.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis