Aan het begin van dit jaar werd er veel gespeculeerd over mogelijke vergelijkingen met de jaren 2000 en 2007. Met name toen de beurzen tijdens februari en begin maart geconfronteerd werden met stevige verliezen, nam het geloof in een langdurige Bear Market toe. Inmiddels weten we dat de Bear Market van 2020 de geschiedenisboeken in zal gaan als de kortste berenmarkt ooit. Toch is het gevaar nog niet geweken.

Vanaf medio maart is er een nieuwe Bull Market van start gegaan en vooralsnog betreft dit een van de sterkste stierenmarkten ooit. Alleen in het jaar 2009 kende de Bull Market een betere beursstart. Steeds meer beleggers keren, als reactie op de stijgende beurskoersen, terug naar de beursvloer. Toch is het nog maar de vraag of dit daadwerkelijk het juiste instapmoment is.

Beleggers moeten juist nu voorzichtig zijn

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research is het beursgevaar op dit moment nog niet geweken. Zij onderzochten opnieuw het verband met de jaren 2000 en 2007 en kwamen tot een opvallende conclusie. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de Nasdaq Composite index op dit moment een sterk verband vertoont met de jaren 2000 en 2007. Volgens de analisten van Nautilus Investment Research bedraagt het verband met het jaar 2000 92% en het verband met het jaar 2007 85%.

Uiteraard betekent dit niet dat de beurzen binnenkort daadwerkelijk opnieuw geconfronteerd gaan worden met een forse beursdaling, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat beleggers niet moeten denken dat al het gevaar geweken is. Tegen alle verwachtingen in kunnen de beren immers onverwachts terugkeren op het beursspeelveld.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.