Met een grootschalig vaccinatieprogramma dat van start is gegaan in de Verenigde Staten, is het optimisme onder beleggers en analisten fors toegenomen. De S&P 500 richt zijn pijlen opnieuw naar recordkoersen en het beursjaar 2021 lijkt in het teken te staan van een sterk en snel economisch herstel. Strategen van de Deutsche Bank hebben zulk optimisme onder beleggers en analisten de afgelopen 25 jaar niet meer meegemaakt.

Het jaar 2020 is bijna achter de rug en we kijken uit naar het beursjaar 2021. Bij de Deutsche Bank, en net zoals bijna alle strategen en analisten, zijn positief gestemd over de aandelenmarkten voor de komende 12 maanden. Strateeg Jim Reid zei zelfs dat hij in zijn 25-jarige carrière nog nooit zulk optimisme op de markten heeft gezien.

It’s fair to say that in the 25 years I’ve been doing this I can’t remember a time when so few (if any) disputed the central narrative. Is this a warning sign or a reflection that the vaccine news has been uniformly positive and game-changing over the last 5 weeks?

Optimisme

Uit hun meest recente bevraging bij 900 professionals blijkt dat 48 procent verwacht dat de beurzen in de Verenigde Staten en Europa zullen gaan stijgen de komende drie maanden. De verwachtingen voor de komende twaalf maanden zijn ook nog altijd even ‘bullish’ als voordien. Het lijkt er dus op dat de markten nog geen enkele ‘bull’ van gedachte heeft doen veranderen.

 

 

Het aantal shortposities noteert bijzonder laag, dat wil dus zeggen dat er steeds minder beleggers zijn die vermoeden dat de aandelenmarkten gaan dalen. De algemene consensus is dus behoorlijk positief en er is zelfs sprake van een ‘Roaring 20s’ die voor een sterke rally kan zorgen in 2021. Ook de strategen bij Capital Wealth Planning verwachten ze een verdere stijging de komende maanden en beweren zelfs dat mensen ‘underinvested’ zijn.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: QuoteInspector

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>