Sinds het jaar 2018 staan de Europese bankaandelen al flink onder druk. De Europe Stoxx Bank Index heeft in anderhalf jaar tijd zelfs meer dan 40% aan beurswaarde moeten inleveren. Tot nu toe noteert deze Europese bankenindex dit jaar vlak. En dat is in vergelijking met de indices een behoorlijk tegenvallende prestatie. Toch biedt dit mogelijk koopkansen voor de oplettende belegger.

Er zullen onder ons maar weinig beleggers te vinden zijn die geïnteresseerd zijn in bankaandelen. En dat is ook niet vreemd, want de meeste bankaandelen hebben tijdens de afgelopen jaren een tegenvallende beursprestatie afgeleverd. Dit is voornamelijk in Europa het geval, want Europese banken worden geconfronteerd met historisch lage rentestanden. En deze lage rentestanden zijn een bedreiging voor de winstgevendheid van de bankensector.

Europese bankaandelen testen opnieuw de belangrijke steunlijn

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de Europe Stoxx Bank Index bij een interessant punt is aangekomen. Op dit moment wordt namelijk opnieuw de steunlijn getest. Deze steunlijn is al sinds het begin van de Bull Market (2009) intact. Aan het einde van 2018 werd deze steunlijn ook al getest. Destijds wist dat te leiden tot een nieuwe koersimpuls. Helaas was deze koersimpuls slechts van korte duur, want de Europe Stoxx Bank Index is nu dus opnieuw terecht gekomen bij de steunlijn.

Gezien deze grafiek zouden beleggers op dit moment tegen een laag risico een belegging kunnen innemen op de Europe Stoxx Bank Index. Zo kan de Stop Loss onder de belangrijke steunlijn gelegd worden. Op het moment dat deze steunlijn breekt, ziet het technische plaatje er namelijk ineens compleet anders uit.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar