Afgelopen donderdag kondigde Donald Trump nieuwe importheffingen aan. Vanaf september zal een nieuw pakket van Chinese producten geconfronteerd worden met Amerikaanse importheffingen. En deze nieuwe maatregel kan onheil gaan betekenen voor Wall Street.

Aan het begin van dit jaar rekende het merendeel van de analisten nog op een handelsakkoord tussen de VS en China. Tijdens de afgelopen maanden is de verstandhouding tussen Trump en Xi Jinping er echter niet bepaald beter op geworden. Een handelsakkoord lijkt zelfs verder weg dan ooit te zijn.

Wall Street moet vrezen voor een nieuwe beursdaling

Vanaf september zal de VS importtarieven gaan invoeren van 10% op 300 miljard dollar aan Chinese goederen. Eerder werd er al een tarief van 25% ingevoerd op 250 miljard dollar aan Chinese goederen. En met de aangekondigde nieuwe importtarieven vallen vanaf september alle Chinese producten, die naar de VS worden geëxporteerd, onder de heffingen van Trump.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bull Markets Co, is te zien dat de nieuwe importheffingen onheil kunnen gaan betekenen voor Wall Street. De laatste twee keren dat Trump nieuwe maatregelen aankondigde, werd Wall Street niet veel later getroffen door een forse beursdaling. En dat scenario kan zich nu opnieuw gaan voltrekken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)