Tijdens de afgelopen handelsweek werden de goud- en zilvermijnaandelen hard geraakt. Als reactie op de onverwachte strenge woorden van Jerome Powell wist de dollar aan krachten te winnen. En deze duurdere dollar wist te leiden tot een sell-off bij de edelmetalen. Toch kan een herstelbeweging alweer nabij zijn.

De goud- en zilvermarkt wisten tijdens de voorbijgaande handelsweken goede zaken te doen. Diverse goud- en zilvermijnaandelen wisten weer boven het niveau van vorig jaar zomer te komen. Met andere woorden leek er een nieuwe opwaartse beweging van start te gaan. De duurdere dollar wist echter onverwachts roet in het eten te gooien.

Goud- en zilvermijnaandelen zijn oververkocht

Volgens de analisten van Crescat Capital LLC is de sell-off van afgelopen week mogelijk te ver doorgeslagen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de RSI-indicator in ‘oververkocht’ gebied is terechtgekomen. Tijdens de drie meest recente keren dat de spanningsmeter onder de 20 wist te duiken, wist de Gold and Silver Index kort daarna een stevige bodem neer te zetten. Wat dat betreft lijkt dit dus het uitgelezen moment te zijn om de goud- en zilversector nauwlettend in de gaten te houden.

Uiteraard is het mogelijk dat het verleden zich niet opnieuw gaat herhalen, maar deze grafiek maakt wel duidelijk dat beleggers de goud- en zilversector niet direct moeten afschrijven. Een koersval biedt immers juist zeldzame koopkansen aan oplettende beleggers. En mogelijk is dat moment binnen de goud- en zilvermarkt nu aangebroken.

GOUD: Het Beste Alternatief!

Zelfs ervaren beleggers kunnen vandaag door het bos de bomen niet meer zien. Er zijn de valutaoorlogen, negatieve rentevoeten, politieke instabiliteit, … Daarom hebben wij de ULTIEME Goudgids samen gesteld. Download hier GRATIS >>