Al enkele jaren zit de interesse in ‘groene energie’ in de lift. Als gevolg van deze trend nemen steeds meer beleggers afstand van de oliebedrijven. Zelfs de grootste oliebedrijven ter wereld weten deze dans niet te ontspringen. ExxonMobil is zelfs gedaald naar het laagste niveau sinds het jaar 2010.

ExxonMobil staat in de top 3 van grootste oliebedrijven ter wereld. Tot voor kort stond het bedrijf nog op nummer 1, maar het Saoedische oliebedrijf Aramco bracht daar verandering in. Volgens de kenners neemt Aramco 10% van de wereldwijde olieproductie voor haar rekening. Toch is ExxonMobil nog steeds een van de grootste oliebedrijven ter wereld en daarom was het beursgenoteerde bedrijf in het verleden ook altijd erg geliefd bij beleggers.

Beleggers hoeven de oliesector niet te mijden

Door de opkomst van groene energie is de oliesector echter in het ‘vergeethoekje’ terecht gekomen en dat heeft ook gevolgen gehad voor ExxonMobil. Sinds het jaar 2015 wordt het Amerikaanse oliebedrijf al op de beurs geconfronteerd met een dalende trend. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat het aandeel op dit moment op het laagste niveau noteert sinds het jaar 2010.

Deze grafiek maakt duidelijk dat de oliesector het op dit moment niet gemakkelijk heeft. Toch moet dat voor beleggers per definitie geen reden zijn om deze sector te mijden. Wel is het belangrijk om het kaf van het koren te scheiden. Binnen deze zwaar afgestrafte sector zijn er echter nog steeds genoeg pareltjes te vinden.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar