Steeds meer beleggers beginnen door te krijgen dat de zilversector nog over voldoende groeipotentieel beschikt. En dat is ook niet verwonderlijk te noemen, want de zilversector is nog een van de weinige sectoren die het tijdens de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad. Beleggers zouden nu van deze ‘underperformance’ kunnen profiteren, omdat de zilversector aan de vooravond van een historische uitbraak staat.

Tijdens de afgelopen weken wisten de edelmetalen in positieve zin op te vallen. Dit was overigens ook hard nodig, want sinds de zomer van 2020 stonden de goud- en zilverprijs al onder druk. Inmiddels lijkt de weg open te liggen om hogere regionen op te gaan zoeken. En uiteraard zullen de goud- en zilversector in dat geval niet achterblijven.

Beleggers kunnen profiteren van een trenddraai binnen de zilvermarkt

Met name de zilversector lijkt nog over voldoende groeipotentieel te beschikken. Zo wist de zilverprijs tijdens de afgelopen jaren beduidend minder goed te presteren dan de goudprijs. En dit is ook terug te zien bij de zilvermijnaandelen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, te zien dat een belangrijke zilvermijn-ETF aan de vooravond van een historische uitbraak staat. Inmiddels is de weerstandslijn bereikt die al sinds het jaar 2011 van kracht is. Deze weerstandslijn wist tijdens de afgelopen jaren telkens een einde te maken aan de prijsrally binnen de zilvermarkt.

Mocht deze weerstandslijn deze keer wel doorbroken worden, dan komt er officieel een einde aan de dalende trend die sinds het jaar 2011 al van kracht is. Binnen de technische wereld wordt er in dat geval gesproken van een ‘trenddraai’. En op dat moment kan alles razendsnel veranderen binnen de zilversector.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!