Sinds maart 2020 zitten de wereldwijde aandelenmarkten al in de lift. Weinig beleggers weten dat het overgrote deel van de koersstijging gerealiseerd is tijdens de nabeurssessies. Als we de ‘overnight’ sessies niet zouden meerekenen, zou er sprake zijn van een beursstijging van ‘slechts’ 12%.

Een jaar geleden had geen enkele belegger kunnen dromen dat de beurzen vandaag de dag zo hoog zouden staan. Tijdens de afgelopen maanden zijn de records verder aangescherpt en de meeste analisten zijn het er wel over eens dat deze beursrally nog een tijdje kan standhouden. Opvallend genoeg zijn met name de nabeurssessies belangrijk voor deze stijgende trend.

Aandelenmarkten presteren met name goed buiten de officiële handelsuren om

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke, is te zien dat de S&P 500 index sinds de bodem van maart 2020 met name goed wist te presteren tijdens de periode buiten de officiële handelstijden om. Zo wist de S&P 500 index tijdens de nabeurssessies bijna 70% rendement te realiseren.

Als we het rendement tijdens de nabeurssessies niet meerekenen is er sprake van een rendement van slechts 12%. Deze grafiek laat dus duidelijk zien hoe belangrijk het is om ook ‘overnight’ te beleggen. Tijdens de officiële handelsuren werd er immers tijdens de afgelopen maanden maar weinig rendement behaald.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar