Er is een nieuw hoofdstuk aan de handelsoorlog toegevoegd. Zo is Mexico nu ook de dupe geworden van de ‘handelsdrang’ van Donald Trump. De president van de VS liet vrijdag weten dat Amerikaanse bedrijven vanaf 10 juni geconfronteerd worden met een importheffing van 5% op alle goederen uit Mexico. Trump moet echter oppassen, want de beurzen zijn niet gediend van zijn handelsdrang.

Volgens Trump zijn de importheffingen op Mexicaanse goederen het gevolg van het slechte migratiebeleid van de Mexicanen. Met de nieuwe importtarieven zet de VS het buurland onder druk om meer te doen aan de komst van migranten uit Centraal-Amerika, die de Amerikaanse zuidgrens proberen over te steken. Via Twitter liet de president van de VS zelfs weten dat de importtarieven de komende maanden verder kunnen oplopen. Volgens Trump worden de importheffingen pas opgeheven nadat het probleem van illegale immigratie is verholpen.

Beleggers haten de handelswijze van Trump

Het probleem van deze importtarieven is dat beleggers er niet gediend van zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bull Markets Co, te zien dat Wall Street normaliter geconfronteerd wordt met een beursdaling indien Trump nieuwe importtarieven bekendmaakt. Met name tijdens de laatste maanden van 2018 werd het handelsbeleid van Trump op de financiële markten keihard afgestraft.

En mogelijk staan we aan de vooravond van een nieuwe beursdaling. En dat kan een groot probleem gaan worden voor Trump, want de president heeft zijn lot als president min of meer verbonden aan de beurskoersen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar