Mark Zuckerberg is tot op heden de jongste persoon ooit die miljardair werd. De CEO van Facebook kwam op zijn 23e in de club. Maar die titel zal hij waarschijnlijk binnenkort mogen afstaan aan Kylie Jenner. Deze 20-jarige sociale media ster heeft momenteel naar schatting een vermogen van $900 miljoen volgens Forbes.

Kylie Jenner is het nieuwe wonderkind van het Kardashian-Jenner imperium. Maar wat Kim Kardashian deed met haar achterwerk, doet Kylie Jenner met haar lippen: enorm veel geld verdienen. En het strafste van allemaal, ze doet er zelf bijzonder weinig voor.

Enkele jaren geleden lanceerde Kylie Cosmetics zijn eerste product, een ‘lip kit’ voor $29. Sindsdien verkocht ze voor meer dan $630 miljoen aan make-up. De omzet in 2017 bedroeg naar schatting $330 miljoen. Hierdoor waardeert Forbes Kylie Cosmetics op $800 miljoen.

Persoonlijk heeft Kylie Jenner nog enkele sponsordeals en gaf ze haarzelf een dividenduitkering van $60 miljoen. Dit maakt dat haar persoonlijk fortuin, ze heeft 100% van de aandelen in handen, geschat wordt op $900 miljoen. Met de omzet/dividend van dit jaar zal Kylie Jenner meer dan waarschijnlijk op haar 21e (ze wordt 21 in augustus) miljardair worden. 2 jaar vroeger dan Mark Zuckerberg.

Hoe verdient Kylie Jenner haar geld?

Vrij eenvoudig eigenlijk: via sociale media, voornamelijk Instagram.

Jenner draait honderden miljoen dollars omzet met 7 full-time en 5 part-time medewerkers. De productie en verpakking van haar producten wordt gedaan door Seed Beauty. Sales en fulfillment door Shopify. Boekhouding en PR door haar moeder.

Aangezien dit businessmodel zeer weinig kosten met zich meebrengt, gaat de rest van de winst rechtstreeks naar haar bankrekening. Het enige dat Kylie Jenner zelf doet, is selfies posten op Instagram en Snapchat, video’s maken van de producten en nieuwe producten aankondigen.

Ze heeft 110 miljoen volgers op Instagram, miljoenen op Snapchat en meer dan 25 miljoen op Twitter. Kylie Cosmetics zelf heeft 16,4 miljoen volgers. En hiermee draait Kylie Cosmetics honderden miljoenen dollar omzet.

Bron: Forbes

Foto Credit: Flickr