De meeste jongeren willen rijk worden. Miljonair zijn, het is een doel dat op vele ToDo-lijstjes staat. Toch slaagt slechts een minderheid erin. Grant Sabatier slaagde daar wel in en hij legt uit wat hij gedaan heeft om ‘eenvoudig’ miljonair te worden.

Miljonair word je niet van de ene op de andere dag. Daar moet je iets voor doen. Dit zijn de tips van Grant Sabatier, oprichter van Millennial Money, die het heeft voorgedaan.

Extra job

Grant Sabatier werkte bij een digitaal marketingbedrijf toen hij in zijn vrije tijd als freelancer aan de slag ging voor het ontwerpen van websites. Zijn eerste bijverdienste was een website voor $500 maar enkele maanden later kreeg hij een opdracht van een groot bedrijf voor $50.000. Hij stortte zich 150% op zijn bijverdienste.

De zekerheid van een vast job geeft de mogelijkheid om iets groots uit te bouwen als bijverdienste dat later een hoofdverdienste kan worden. ‘Zoek naar iets dat je graag doet als bijverdienste waar je het meeste geld mee kan verdienen’, zegt Grant Sabatier. Een jaar later verdiende hij $300.000 als ‘bijverdienste’ en werd het zijn hoofdactiviteit. In 5 jaar was hij miljonair.

Je moet het willen

‘Je moet het écht willen. Veel jongeren zeggen dat ze miljonair willen worden, maar ze menen het niet’. Je hebt focus, toewijding en doorzettingsvermogen nodig. ‘Zeg je Netflix-abonnement op en sluit je Instagram af. Je hebt al je tijd en energie nodig om je bedrijf uit te bouwen’ – aldus Sabatier.

Blijf net als 10-duizenden andere beleggers dagelijks op de hoogte van het belangrijkste nieuws op de crypto- en aandelenmarkt.

Tijd is geld

De belangrijkste les leerde Sabatier via het boek ‘Your Money or Your Life’ door Vicki Robin. In dit boek leer je de waarde van jouw tijd kennen waardoor je jouw tijd zo waardevol mogelijk maakt.

Geld wordt toegevoegde waarde. Je maakt jouw tijd steeds waardevoller en je geeft alleen maar geld uit aan dingen die voor jou waardevol zijn.

Werk om te investeren, niet om uit te geven

Het is niet omdat je veel geld verdient, dat je ook veel geld hebt. Het geld dat je verdient moet je aan het werk zetten. Je wil miljonair worden, niet een miljoen uitgeven. Hoe meer je van je inkomsten kan sparen/beleggen, hoe sneller je miljonair zal worden.

Grant Sabatier spaarde 60% tot 80% van zijn inkomen om te investeren en te groeien.

Bron: Time Money

Foto Credits: iStock